Художня гімнастика.

00:32 27.09.2017 WorldSport

Заняття художньою гімнастикою занурюють у світ краси, грації та витонченості. Художні гімнастки невпинно тренуються та вдосконалюють свої навички, щоб досягти ідеальних результатів. У заняттях художньою гімнастикою особливе значення має спеціалізоване спорядження, з якого гімнастки виконують різні елементи своєї програми. Все необхідне для занять художньою гімнастикою ви зможете знайти у нашому магазині, де представлені товари кращих брендів у різних цінових категоріях.

Скакалка
Мотузкові скакалки для художньої гімнастики значно відрізняються від звичайних. Стандартна довжина такої скакалки становить 3 м. Скакалки виготовляють із міцного нейлону та переплітають у товсту мотузку. Гімнастичні скакалки використовуються як новачками, так і професіоналами і допомагають розвивати спритність та витривалість. Вони також сприяють зміцненню м'язів, серцево-судинної системи та покращують та вирівнюють поставу.

Булави
Булава – це спеціальний предмет, який застосовується до виконання елементів із програми художньої гімнастики. Для виступів дозволяється використовувати лише дві булави, тому вони найчастіше продаються у парі. Булави виготовляються із пластику, а професійніші з каучуку. Стандартна довжина булави становить 40-50 см, а вага – 150 г. Вправи з булавами в основному спрямовані на концентрацію та підтримання рівноваги, тому вони відмінно тренують координацію та загальне володіння тілом.

Стрічки
Елементи художньої гімнастики, у яких використовують стрічки, виглядають по-особливому легко, повітряно і граціозно. Досягається це завдяки професійному спорядженню та добре збалансованій стрічці. Гімнастична стрічка може бути завдовжки від 4 до 6 метрів. Стрічка кріпиться до спеціальної палички, яка дозволяє вимальовувати стрічкою красиві візерунки у повітрі. Довжина такої палички може становити 50-59 см. 

М'ячі
М'ячі для художньої гімнастики слід підбирати за віком та рівнем фізичної підготовки гімнастки. Стандартний діаметр гімнастичного м'яча складає 15, 16, 17 або 18,5 см. Такі м'ячі поділяються на категорії, такі як юніорів та дорослих. Вага та діаметр м'яча підбирається індивідуально, щоб гімнастці було зручно та комфортно тренуватися та тримати м'яч у руках. Наш магазин є офіційним дилером німецької компанії Togu, гімнастичні м'ячі якої можна знайти в асортименті нашого сайту. Також ви можете знайти більш бюджетні м'ячі від китайських виробників, які також непогано підходять для професійних та аматорських тренувань.

Купальники та чешки
Будь-яка гімнастка відразу впізнається за яскравим барвистим купальником. Купальники можуть бути підібрані як для повсякденних тренувань, так виступів і змагань. Купальники для повсякденних тренувань мають простий дизайн та спрямовані на максимальне забезпечення комфорту під час тренувань. Купальники для виступів яскравіші та ошатні. Гімнастичний купальник може бути з рукавами чи без. Також важливим елементом є чешки напівпальці, які допомагають гімнастці у тренуванні краще відчувати підлогу.